AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win muziek van de Maestro: Leonard Bernstein

Deze week maak je kans op een cd met muziek van dirigent Leonard Bernstein, over wiens leven net een gloednieuwe film is uitgebracht, met Bradley Cooper in de hoofdrol!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Muziek uit de film Maestro

De net uitgebrachte film Maestro (vanaf 20 december te zien op Netflix), met Bradley Cooper en Carey Mulligan in de hoofdrollen, vertelt een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen dirigent, pianist en componist Leonard Bernstein en zijn vrouw, Felicia Montealegre Cohn Bernstein.

Iconische Bernstein

Bernstein was een van de meest tot de verbeelding sprekende dirigenten van de 20e eeuw. Daarnaast was hij de componist van een opmerkelijk persoonlijk en gevarieerd oeuvre, dat bestaat uit toneelmuziek, operettes, musicals (waaronder de wereldvermaarde musical West Side Story), symfonieën, koorwerken, liederen en kamermuziek. Vaak slaagt Bernstein er in zijn muziek in de swing en de sensualiteit van de jazz te verenigen met de monumentaliteit van de klassieke traditie.

Geselecteerd door Bradley Cooper

Alle muziek van Bernstein in de film is gekozen door Cooper, die tevens verantwoordelijk is voor de regie, het scenario en de productie van het project. De nieuwe opnamen op het album zijn gemaakt door het vermaarde London Symphony Orchestra onder leiding van de ook in Nederland zo bewonderde dirigent Yannick Nézet-Séguin. De Canadese dirigent werkte daarnaast in een adviserende rol nauw samen met Cooper tijdens de voorbereiding en opnamen van de film.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze nieuwe cd met muziek van Leonard Bernstein hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Toen Leonard Bernstein In Nederland het Concertgebouworkest dirigeerde, vroeg hij tijdens een repetitie de toenmalige concertmeester even het stokje over te nemen. Wie was die concertmeester?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 12 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

AVROTROS

Win de cd 'Maestro', met muziek van Leonard Bernstein, geselecteerd door Bradley Cooper

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading