AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win 'A Choral Christmas'

Mooie kerstliederen in Nieuw Klassiek! Win de cd 'A Choral Christmas' van het wereldberoemde Engelse vocaal ensemble VOCES8.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Gelukkig Kerstfeest

In de week voor Kerst kunnen we het niet laten om nog een heerlijke kerstplaat aan je voor te stellen, waar je in stilte van kunt genieten maar die je waarschijnlijk ook gedeeltelijk kunt meezingen. VOCES8 staat al jaren garant voor koorzang op het hoogste niveau en zingt religieus repertoire, hedendaagse muziek, volksmuziek en uiteraard ook kerstliederen.

Op deze nieuwe cd

Dit jaar heeft het wereldberoemde Engelse vocaal ensemble VOCES8 een bijzonder kerstalbum uitgebracht. In samenwerking met het VOCES8 Foundation Choir & Orchestra o.l.v. Barnaby Smith hebben ze een aantal bekende kerstliederen opgenomen in een bewerking van de Amerikaanse componist Taylor Scott Davis. Daarnaast een compositie van Scott Davis zelf, het uit vijf delen bestaande Magnificat. Verder vind je op deze cd the Sleeping Child, speciaal geschreven voor VOCES8 door de Engelse componist Bob Chilcott.

AVROTROS

VOCES8

Het Britse vocaal ensemble VOCES8, opgericht in 2005, geldt wereldwijd als een van de beste vocale ensembles van deze generatie. VOCES8 is geworteld in de rijke Britse zang- en koormuziekcultuur en zingt graag koorwerken uit de Renaissance, maar voegt hier ook eigen arrangementen en volksmuziek aan toe. Het ensemble zong in de mooiste concertzalen wereldwijd en bracht cd’s uit bij het label Decca Classics en op hun eigen label VOCES8 Records.

Foundation

VOCES8 hecht veel waarde aan muziekeducatie en heeft daarom de VOCES8 Foundation opgericht, waarmee diverse educatieve programma’s, workshops en cursussen zijn opgezet. Tijdens de coronatijd heeft het ensemble het online programma ‘VOCES8 Digital Academy’ geïnitieerd, met interactieve video’s en lessen voor jonge koren.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op prachtige kerst-cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wie zijn de oprichters van VOCES8?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 2 januari 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading